Centrul Republican De Diagnostic Veterinar

A doua vizită de lucru a membrilor proiectului Improving skills in laboratory practice for agrо-food specialists in eastern Europe (Ag-Lab)”, care a avut loc la Universitatea Mediului și Științelor Vieții din Wrocław, Polonia

18.04.2018
A doua vizită de lucru a membrilor proiectului Improving skills in laboratory practice for agrо-food specialists in eastern Europe (Ag-Lab)”, care a avut loc la Universitatea Mediului și Științelor Vieții din Wrocław, Polonia

Conform programului proiectului „Improving skills in laboratory practice for agrо-food specialists in eastern Europe (Ag-Lab)”  în perioda 26/03-30/03.2018 în cadrul Universității  Mediului și Științele Vieții a avut loc cea de a doua întrunire a partenerilor  din diferite țări.
Vizita de lucru a echipei a pornit de la întâlnirea oficială cu administrația facultății de Medicină Veterinară.
Membrii proiectului au participat la desfașurarea examinarii produselor prin aplicarea tehnicilor PCR care a avut loc în cadrul Laboratorului de Igienă Alimentară.
Conform programului, grupul de lucru a vizitat Laboratorul veterianr din Wroclaw unde au participat la încercări  microbiologice, serologice, examinarea chimică a probelor colectate de la diferite ferme, nutrețuri folosite în alimentația animalelor, de asemenea s-a  analizat metodologia  de examinare  folosită în acest laborator, echipamentul, modul de folosire a acestuia, păstrarea probelor, măsuri și proceduri de biosiguranță.
A fost organizată vizita la una din cele mai moderne întreprinderi de procesare a cărnii din Polonia, SA ”Tarczynski”, unde grupul de lucru a fost familiarizat  cu procesele tehnologice  pentru producerea diferitor sortimente de salamuri, regulamentul de implimentare a sistemelor de management al calității, aplicate la  intreprindere: GMP/GHP, HACCP, IFS, BRC.
În laboratorul Clinicii pentru boli infecțioase „Epi – Vet„ a avut loc examinarea microbiologică și serologică  a probelor. Aceasta este folosită la diagnosticarea bolilor apărute la animalele de companie și bovine.  Partenerii proiectului au organizat vizita în cadrul unui laborator acreditat „Agro-Vet„ unde a avut loc examinarea probelor prelevate de la fermele avicole și a probelor de carne și ouă, produse la fermele avicole  din țară.
Participanții grupului de lucru au fost familiarizați cu regulamentele folosite pentru acreditarea unui laborator agro-alimentar.