Conform programului proiectului „Improving skills in laboratory practice for agrо-food specialists in eastern Europe (Ag-Lab)” în perioda 26/03-30/03.2018 în cadrul Universității Mediului și Științele Vieții a avut loc cea de a doua întrunire a partenerilor din diferite țări.
Vizita de lucru a echipei a pornit de la întâlnirea oficială cu administrația facultății de Medicină Veterinară.
Membrii proiectului au participat la desfașurarea examinarii produselor prin aplicarea tehnicilor PCR care a avut loc în cadrul Laboratorului de Igienă Alimentară.
Conform programului, grupul de lucru a vizitat Laboratorul veterianr din Wroclaw unde au participat la încercări microbiologice, serologice, examinarea chimică a probelor colectate de la diferite ferme, nutrețuri folosite în alimentația animalelor, de asemenea s-a analizat metodologia de examinare folosită în acest laborator, echipamentul, modul de folosire a acestuia, păstrarea probelor, măsuri și proceduri de biosiguranță.
A fost organizată vizita la una din cele mai moderne întreprinderi de procesare a cărnii din Polonia, SA ”Tarczynski”, unde grupul de lucru a fost familiarizat cu procesele tehnologice pentru producerea diferitor sortimente de salamuri, regulamentul de implimentare a sistemelor de management al calității, aplicate la intreprindere: GMP/GHP, HACCP, IFS, BRC.
În laboratorul Clinicii pentru boli infecțioase „Epi – Vet„ a avut loc examinarea microbiologică și serologică a probelor. Aceasta este folosită la diagnosticarea bolilor apărute la animalele de companie și bovine. Partenerii proiectului au organizat vizita în cadrul unui laborator acreditat „Agro-Vet„ unde a avut loc examinarea probelor prelevate de la fermele avicole și a probelor de carne și ouă, produse la fermele avicole din țară.
Participanții grupului de lucru au fost familiarizați cu regulamentele folosite pentru acreditarea unui laborator agro-alimentar.