Respectarea cerințelor pentru criteriile de igienă și siguranță ale produselor alimentare se verifică prin metode microbiologice conforme metodelor de referință internaționale, în următoarele produse:
Metode microbiologice |
||
1. | Determinarea și tipizarea serologică a Salmonella spp. | Produse alimentare: carne, lapte, ouă, pește și produse din ele, inclusiv culinare |
2. | Determinarea Listeria monocytogenes și Listeria spp. | Produse alimentare gata pentru consum, inclusiv culinare |
3. | Determinarea numărului de colonii la 30°C | Produse alimentare: carne, lapte, ouă, pește și produse din ele, inclusiv culinare |
4. | Determinarea stafilococilor coagulaza-pozitivi (Staphilococcus aureus și alte specii) | Produse alimentare, inclusiv culinare |
5. | Determinarea Escherichia Coli beta-glucoronidază pozitivă | Produse alimentare: carne, lapte, ouă, pește și produse din ele, inclusiv culinare |
6. | Determinarea Enterobacteriaceae | Produse alimentare, inclusiv culinare, carne, produse lactate, produse din ouă |
7. | Determinarea Clostridii sulfitreducătoare | Produse alimentare: carne, produse lactate, produse din pește |
8. | Determinarea Bacterii coliforme | Produse alimentare, inclusiv culinare |
9. | Determinarea drojdiilor și mucegaiurilor | Produse alimentare, inclusiv culinare, produse din carne, produse lactate, produse din pește |
10. | Determinarea bacteriilor acidolactice | Produse lactate |
11. | Determinarea numărului de celule somatice | Lapte |
12. | Determinarea Campylobacter spp. | Carne de pasăre |