Centrul Național Sănătatea Animalelor, Plantelor Și Siguranța Alimentelor

CONTACTAŢI-NE



Secția microbiologie sanitară

Respectarea cerințelor pentru criteriile de igienă și siguranță ale produselor alimentare se verifică prin metode microbiologice conforme metodelor de referință internaționale, în următoarele produse:

Metode microbiologice

1. Determinarea și tipizarea serologică a Salmonella spp. Produse alimentare: carne, lapte, ouă, pește și produse din ele, inclusiv    culinare
2. Determinarea Listeria monocytogenes și Listeria spp. Produse alimentare gata pentru consum, inclusiv culinare
3. Determinarea numărului de colonii la 30°C Produse alimentare: carne, lapte, ouă, pește și produse din ele, inclusiv culinare
4. Determinarea stafilococilor coagulaza-pozitivi (Staphilococcus aureus și alte specii) Produse alimentare, inclusiv culinare
5. Determinarea Escherichia Coli beta-glucoronidază pozitivă Produse alimentare: carne, lapte, ouă, pește și produse din ele, inclusiv culinare
6. Determinarea Enterobacteriaceae Produse alimentare, inclusiv culinare, carne, produse lactate, produse din ouă
7. Determinarea Clostridii sulfitreducătoare Produse alimentare: carne, produse lactate, produse din pește
8. Determinarea Bacterii coliforme Produse alimentare, inclusiv culinare
9. Determinarea drojdiilor și mucegaiurilor Produse alimentare, inclusiv culinare, produse din carne, produse lactate, produse din pește
10. Determinarea bacteriilor acidolactice Produse lactate
11. Determinarea numărului de celule somatice Lapte
12. Determinarea Campylobacter spp. Carne de pasăre