Centrul Republican De Diagnostic Veterinar

Eveniment cu ocazia Săptămânii Mondiale de Conștientizare a Rezistenței la Antibiotice

21.11.2018
Eveniment cu ocazia Săptămânii Mondiale de Conștientizare a Rezistenței la Antibiotice

Cu ocazia Săptămânii Mondiale de Conștientizare a Rezistenței la Antibiotice, în perioada 13-18 noiembrie anului curent, în mai multe instituții medicale din sectorul veterinar au fost organizate diverse activități de informare și sensibilizare privind rezistența antimicrobiană.

Astfel, specialiștii din incinta I.P Centrului de Diagnostică Vetrinară, la inițiativa AENOR, în cadrul proiectului BTSF (Better Training for Safer Food)- organizat de către comisia Europeană, au fost delegați la un curs de pregătire privind Prevenirea și controlul rezistenței antimicrobiene în contextul unei abordări globale ”O sănătate”.

Evenimetul s-a desfășurat cu suportul UE în capitala Bulgariei, în perioada de 12-15 noiembrie, curent.

Au participat 20 de țări, printre care Republica Moldova, prezentată de Dna Ludmila Kovaliov – medic veterinar, Compartimentuil Controlul Calității Produselor Biologice și Medicamente de uz veterinar (CCCPBM) și Dna Tatiana Gurdiș – medic veterinar în Compartimentul Diagnostic și Sănătate Animală (CDSA) al Centrului Republican de Diagnostică Veterinară (CRDV).

Conținutul treningului a fost adaptat specificului de prevenire și control a rezistenței antimicrobiene. Obiectivele principale:

 

În Moldova se fac eforturi pe scară largă în educația medicilor veterinari pentru a face familiar conduita europeană în legătură cu aspectele legate de prescripțiile veterinare, problematicii rezidurilor medicamentoase în produsele alimentare, a rezistenței antimicrobiene și a uzului judicios al medicamentelor veterinare.