Centrul Republican De Diagnostic Veterinar

PRELEGERE PRIVIND SECTORUL PRODUSELOR AGRICOLE VEGETALE

06.04.2017
PRELEGERE PRIVIND SECTORUL PRODUSELOR AGRICOLE VEGETALE

Astăzi, 06 aprilie 2017, în sala Senatului  Universității Cooperatist – Comerciale din Moldova, care pregătește specialiști pentru domeniul comerțului din țară, a fost prezentată o prelegere privind sectorul produselor agricole vegetale.

Informația a fost pregătită și prezentată, la initiativa universității, de către Iurie Mudrea, șef interimar al secției Produse horticole. Scopul principal al acestei prezentări, a fost familiarizarea auditoriului cu politicile Ministerul Agriculturii, promovarea produselor autohtone proaspete și procesate, precum și poziția țării în agricultura mondială.

Celor aproape 100 de participanți (studenți din anul II și III, corpul profesoral), li s-au prezentat informații despre cadrul legislativ – normativ din domeniu, susținerea de către stat a producătorilor agricoli, procesarea produselor vegetale, comerțul cu produse agricole, inclusive exporturile, promovarea produselor autohtone, agricultura ecologică și conservativă etc.

Gazdele au menționat calitatea materialului și modul de prezentare și au declarat evenimentul foarte util pentru ambele părți.