Centrul Republican De Diagnostic Veterinar

Anunț privind primirea cererilor pentru participare în cadrul Programului Global de Leadership în Laboratoare (Global Laboratory Leadership Program)

10.05.2021
Anunț privind primirea cererilor pentru participare în cadrul Programului Global de Leadership în Laboratoare (Global Laboratory Leadership Program)

Anunț

Privind primirea cererilor pentru participare în cadrul Programului Global de Leadership
în Laboratoare (Global Laboratory Leadership Program)

Programul Global de Leadership în Laboratoare (Global Laboratory Leadership Program) a fost elaborat în colaborare cu organizațiile internaționale: Asociația Laboratoarelor de Sănătate Publică (APHL), Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor SUA (CDC), Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC), Organizația pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite (FAO), Organizația Mondială pentru Sănătatea Animalelor (OIE), Organizația Mondială a Sănătății (OMS) cu scopul de a susține dezvoltarea sistemelor de laborator din întreaga lume.

Programul a fost lansat în Republica Moldova pe 28 aprilie 2021 și este implementat de Serviciul de calitate integrat de laborator (IQLS).

Programul GLLP oferă un curriculum complex, bazat pe competențe, utilizând abordarea „O singură sănătate” și este axat pe leadership și management. Principiul „O singură sănătate” vizează necesitatea unei abordări integrate a aspectelor legate de sănătatea umană, animală, a plantelor și a mediului, în baza colaborării, comunicării și coordonării între toate sectoarele și disciplinele relevante.

Depunerea dosarelor pentru selectarea mentorilor și a participanților la proiect se va face în perioada 10-21 mai 2021 și va include:
1. Curriculum Vitae (CV) detaliat
2. Declarație de intenție (o scrisoare de intenție care descrie poziția dvs. actuală și angajamentul dvs. față de liderism)

În cerere, trebuie să indicați clar la ce concurs veți participa: pentru mentori sau participanți.

Criteriile pentru selecția mentorilor sunt prezentate în Anexa nr. 1, iar Criteriile pentru selecția participanților, în Anexa nr. 2.

Aplicațiile vor fi trimise la următoare adrese de e-mail:
daniela.demiscan@msmps.gov.md, ala.halacu@ansp.gov.md, olga.burduniuc@ansp.gov.md.

Locul desfășurării concursului: Chișinău

Durata programului de instruire:
• 6 luni pentru mentori
• 2 ani pentru participanți