Centrul Republican De Diagnostic Veterinar

VICEMINISTRUL ION PAREA A EFECTUAT O VIZITĂ LA UNA DINTRE CELE MAI MARI FERME ZOOTEHNICE DE PRĂSILĂ

19.04.2017
VICEMINISTRUL ION PAREA A EFECTUAT O VIZITĂ LA UNA DINTRE CELE MAI MARI FERME ZOOTEHNICE DE PRĂSILĂ

Viceministrul Agriculturii și Industriei Alimentare Ion Parea și administratorul Î.S. „Centrul Republican pentru Ameliorarea și Reproducerea Animalelor” Vasile Harea, au efectuat o vizită de lucru la una dintre cele mai mari ferme zootehnice de prăsilă specializată în producerea laptelui și creșterea juncilor de rasă din republică S.C. „STRAPIT” SRL, din localitatea Nișcani, raionul Călărași. Scopul principal al aceste vizite a fost de a se familiariza cu activitatea fermei de bovine,  care la moment dispune de un efectiv de 398 capete, cu o producere de 6 000 litri de lapte anual de la o vacă mulgătoare.

Viceministrul Ion Parea a punctat câteva din prioritățile ministerului, și anume: creșterea volumului de producere a laptelui autohton, creșterea bovinelor de reproducere autohtone, menținerea și dezvoltarea fondului genetic taurin. De asemenea, viceministrul a fost informat despre problemele crescătorilor de animale la producerea și realizarea laptelui, cărnii de bovine și a animalelor de prăsilă.

În sprijinul tuturor fermierilor producători de lapte și carne de bovine, viceministrul a dat asigurări, că împreună cu echipa din Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare va crea un climat favorabil pentru dezvoltarea sectorului zootehnic din Moldova.