Respectarea cerințelor pentru criteriile de igienă și siguranță ale produselor alimentare se verifică prin metode microbiologice conforme metodelor de referință internaționale, în următoarele produse:
Metode microbiologice | ||
1. | Determinarea Salmonellei | Produse alimentare carne, lapte, ouă, pește și produse din ele |
2. | Determinarea Listeriei monocytogenes | Produse alimentare gata pentru consum |
3. | Determinarea numărului de colonii la 30°C | Produse alimentare: carne, lapte, ouă, pește și produse din ele |
4. | Determinarea Staphilococcus aureus | Produse alimentare |
5. | Determinarea Escherichia Coli | Produse alimentare: carne, lapte, ouă, pește și produse din ele |
6. | Determinarea Enterobacteriacrae | Prodise alimentare, carne, produse lactate, produse din ouă |
7. | Determinarea Clostridii sulfitreducătoare | Produse din carne, produse lactate |
8. | Determinarea Bacterii coliforme | Produse alimentare: carne, lapte, ouă, pește și produse din ele |
9. | Determinarea drojdiilor și mucegaiurilor | Produse alimentare, produse din carne, produse lactate, produse din pește |
10. | Determinarea celulelor somatice | Lapte |